Yaşam

Son Yılların En Popüler Saç Uzatma ve Güçlendirme Yöntemi Biberiye Suyu Nasıl Hazırlanır?

Merhaba. Son yıllarda kısa saçlarını uzatmak isteyenler için evde kolayca uygulanabilecek bilinen bir sistem var. Bu nedir? Doğal biberiye suyu. Biberiye çay ve yağ olarak kullanabileceğimiz harika bir bitki iken, su halini de saçların gür ve uzun olması için kullanabiliriz. Nasıl olduğunu merak ediyorsan detaylar içerikte!

Saç, görünüşümüzü belirleyen çok değerli bir detaydır. Uzun ya da kısa modeller tarzımızı değiştiriyor.

Bazıları kısa saç modelini beğenirken bazıları da uzun saçın kendilerine daha çok yakıştığını düşünüyor. Uzun saçla iyi görünenler bazen ya kuaförün hatasıyla ya da kendi istekleriyle saçlarını kestirirler ama bu kez kısa saçtan memnun olmazlar.

Normal şartlarda sağlıklı bir saçın ayda 1,5-3 cm arası çıkması beklenir. Ancak düzenli saç bakım uygulamaları ve bazı küçük ama etkileyici ipuçları ile saçların daha hızlı uzamasını sağlamak mümkün.

Bunlardan biri de yeşil yaprağa sahip, hoş kokulu ve son zamanlarda saç uzatmak için bilinen bir sistem olan biberiye suyunu kullanmaktır.

Biberiye bitkisinin adını çok sık duymuş olabilirsiniz. Biberiye çayı, yağı ve suyu ile kişisel bakım için kullanılabilecek en faydalı bitkilerden biridir.

Biberiye suyu ise saç uzatmak için çok etkili ve mükemmel bir çözümdür. Hazırsanız, önce bu mucizevi bitki suyunun faydalarına sonra da nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

İşte biberiye suyunun faydaları:

  • Biberiye suyu saç derisindeki kan dolaşımını artırarak saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

  • Saçın nemli kalmasını sağlayarak daha canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır; Saç derisini pürüzsüz hale getirir.

  • Saç diplerine masaj yapılarak uygulanan biberiye suyu kepek sorununun azalmasına yardımcı olur.

  • Ayrıca içerisinde bulunan vitaminler sayesinde saç dökülmesini gözle görülür şekilde azaltır.

  • Düzenli kullanıldığında saçların gürleşmesine yardımcı olur.

Biberiye suyunun faydalarından bahsettik. Şimdi basitçe saça uygulanan bu suyun nasıl hazırlandığına bir göz atalım:

  • Öncelikle geniş bir tencereye 1 litre su koyun.

  • Suya bir demet taze biberiye bitkisi veya 4 yemek kaşığı kuru biberiye ekleyin ve iyice kaynatın.

  • Su kaynadıktan sonra biberiyeyi 5 dakika suda bekletin.

  • 5 dakika sonra biberiyeyi sudan çıkarın.

  • Biberiye suyunu tencerede süzün ve kullanım kolaylığı için bir sprey şişesine koyun.

Peki biberiye suyu nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabı oldukça kolay. Biberiye suyunu kullanmanın iki yolu vardır. Bunlar gündüz ve duş sırasında kullanım içindir.

Gündüz nasıl kullanılır?

Gün içerisinde temiz saçlarınıza biberiye suyu sıkabilirsiniz. İşlem sırasında saçlarınıza hafif bir masaj yapıp düzgün bir şekilde saçlarınıza yedirebilirsiniz.

Duş sırasında nasıl kullanılır?

Duş sırasında kullanacaksanız durulama aşamasında biberiye suyunu kullanabilirsiniz. Saçınızı şampuanladıktan sonra normal su ile durulamak yerine biberiye suyu ile durulayabilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra saçınızı tekrar normal su ile durulayabilirsiniz.

Biberiye suyu formülünü gerçek ve düzenli bir şekilde uyguladığınızda birkaç hafta içinde saçlarınızda meydana gelen olumlu değişiklikleri görebilir; Saçlarınızın dökülmediğini hatta uzadığını ve kalınlaştığını gözlemleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu