Ekonomi

Clarivate’in ilk çeyrek geliri tahminleri aştı, kazançlar aynı seviyede

LONDRA – Güvenilir içgörü ve analitik sağlamada küresel bir lider olan Clarivate Plc (NYSE: CLVT), analist beklentilerini karşılayan ilk çeyrek kazançları ve tahminleri biraz aşan gelir bildirdi.

Şirket, 31 Mart 2024’te sona eren çeyrek için, fikir birliği tahminine uygun olarak 0,14 $ düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Gelir 621,2 milyon dolara ulaşarak 614,85 milyon dolarlık analist konsensüsünü aştı ve bir önceki yılın 629,1 milyon dolarına göre %1,3’lük hafif bir düşüş kaydetti.

Şirketin organik gelirinde %1,7’lik bir düşüş görülürken, bunun başlıca nedeni işlemsel ve diğer gelirlerdeki %11,4’lük ve yeniden oluşan gelirlerdeki %5,1’lik düşüş oldu. Bu düşüş, abonelik gelirlerindeki %2,4’lük artışla kısmen dengelendi. Adi hisselere atfedilebilir net zarar 93,8 milyon dolar olarak gerçekleşti ve geçen yılın aynı çeyreğinde rapor edilen 24,7 milyon dolarlık net gelire göre önemli bir değişim gösterdi.

Clarivate İcra Kurulu Başkanı Jonathan Gear, şirketin gelecekteki organik gelir artışını sağlamayı amaçlayan ürün yatırımları ve operasyonel girişimler de dahil olmak üzere temel hedeflerdeki ilerlemesini vurguladı.

Gear, “Fikri Mülkiyet segmentimiz pazara açılma işletme modelini geliştirdi ve patent istihbarat çözümlerini yeniden canlandırdı, bu da başta IPFolio olmak üzere yazılım çözümlerimizde ticari başarı ve Derwent yenileme oranlarında iyileşme ile sonuçlandı” dedi.

Clarivate, 2024 yılının tamamı için, 0,70 ila 0,80 dolar aralığında düzeltilmiş EPS öngörerek görünümünü yeniden teyit etti ve 0,75 dolarlık orta nokta, 0,74 dolarlık konsensüs tahmininin biraz üzerinde kaldı. Şirket, gelirin 2,57 milyar dolar ile 2,67 milyar dolar arasında olmasını beklerken, 2,62 milyar dolarlık orta nokta analist konsensüsüne uyuyor.

Şirketin finansal performansı, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri segmentindeki portföyünü geliştirmeyi amaçlayan MotionHall ve Global QMS, Inc. gibi ürün geliştirme ve stratejik satın almalara devam eden yatırımları yansıtıyor. Serbest nakit akışının 56,4 milyon dolar azalarak 111,8 milyon dolara düşmesine ve işletme faaliyetlerinden sağlanan net nakdin 51,3 milyon dolar azalarak 176,2 milyon dolara gerilemesine rağmen Clarivate, faaliyetlerini yeniden canlandırma ve müşterilerine, iş arkadaşlarına ve hissedarlarına değer sunma konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberhilvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu